06-13210453 info@windowlux.nl

Kunststof Kozijnen

Zijn uw kozijnen duidelijk aan vernieuwing toe? Gaat u verbouwen of een nieuw huis bouwen of wilt u graag wat energiebesparende maatregelen nemen? Dan zijn kunststof kozijnen een goede keuze. Kunststof kozijnen hebben meerdere praktische en kostenbesparende voordelen. We zetten er graag een aantal voor u op een rijtje.

Onderhoudsarm

Allereerst zijn kunststof kozijnen bijzonder onderhoudsarm. Terugkerende schilderkosten zijn verleden tijd en ook het schoonmaken van kunststof kozijnen is een fluitje van een cent. Kunststof  kozijnen trekken op zich weinig vuil aan, zodat deze makkelijk schoon zijn te houden met een sopje van water en een allesreiniger.

Duurzaam

Omdat warmte en vocht geen invloed hebben op kunststof zijn deze kozijnen erg goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Daardoor gaan ze uitzonderlijk lang mee. Een investering in kunststof kozijnen is dan ook een investering die u als het goed is maar een keer in uw leven doet.

Isolerend

Kunststof kozijnen hebben een hogere isolatiewaarde dan houten of aluminium kozijnen. En in combinatie met het nieuwste glas met de hoogste isolatiewaarde kunt u uw stookkosten flink verlagen. Warmte blijft beter binnen en geluiden blijven beter buiten.

Inbraakwerend

Kunststof kozijnen zijn beter bestand tegen inbraak dan houten kozijnen. Met het uitstekende SKG politie keurmerk beslag geeft u inbrekers geen kans

Kleuren

Onze kunststof kozijnen worden standaard geleverd in de kleuren glad wit of creme. Desgewenst kan er aan de binnen en buitenzijde een Renolitfolie worden aangebracht. Deze kleurlaag is verkrijgbaar in verschillende structuren. De meest voorkomende is de nerfstructuur, maar ook mat en glad behoren tot de mogelijkheden.

Standaard heeft u bij ons de keuze uit 2 gladde kleuren en 16 houtnerfstructuurfolies. Deze houtnerffolies kunnen binnen, buiten of binnen en buiten door ons worden aangebracht en kunnen onderling worden gecombineerd.

Ook zijn de houtnerfstructuurfolies voorzien van een uv filter en zit er een kleur echtheid garantie op van 10 jaar.

Maatwerk

Voor kwaliteit kunststof kozijnen die helemaal naar uw woonwensen aangepast worden, bent u bij Windowlux aan het juiste adres. Al meer dan 18 jaar plaatsen we bij zowel particulieren als bedrijven. Elk kozijn word apart technisch ingemeten en op maat gemaakt.

Binnen afwerking

Bij het plaatsen van de kunststof kozijnen volgens de VKG, wordt de kunststof  binnen afwerking en eventueel te plaatsen vensterbanken ook op een zeer nauwkeurige en professionele manier gemonteerd. ook zijn de materialen die wij hiervoor gebruiken van zeer degelijke kwaliteit, en met de combinatie van de juiste montage heeft u hier ook jaren lang plezier van, met weinig onderhoud.

Hierbij gebruiken wij de hiervoor bestemde materialen met dezelfde RAL kleur code, die bij een normaal onderhoud zoals met een sopje met een allesreiniger jaren lang er als nieuw uit blijft zien.

Kozijntypes

Cube

Dit verdiept blok profiel lijkt net op het echte houten profiel, en is voorzien van rechte hoekverbindingen.

Bij dit profiel wordt bij de achterdeuren een wisselprofiel in het kader gemonteerd i.v.m. het naar buitendraaien van de deur.

Trend

Dit profiel wordt het meest gebruikt voor de renovatie in Nederland.

Deze is voorzien van de standaard schuine verstekhoeken , maar kunnen ook worden voorzien van de rechte verbinding.

Ook hier wordt het wisselprofiel toegepast bij de achterdeur.

Classic

Dit profiel is uitermate geschikt voor moderne woningen, of voor situaties waarbij er niet met een verdiept profiel gemonteerd kan worden.

Achterdeuren worden met een Z-profiel toegepast.

City

Het City kozijn heeft de ouderwetse Amsterdamse schuiframen look.

Doordat het bovenste kozijn verspringt lijkt het net een ouderwets schuifraam, waarvan de onderzijde van het kozijn is voorzien van een modern draaikiepraam.

Dit kozijn is uitermate geschikt voor renovatie van monumentale panden, en boerderijen.